sâmbătă, 1 octombrie 2011

Galerie extraordinara la Rapid - PSV, National Arena, 22.09.2011

"Giuleştenii au creat o atmosferă demnă de noua arenă: Rapidism la nivel Naţional"

Rapid Bucuresti - PSV 


A trecut ceva vreme de cand pe GSP nu am mai vazut un articol care sa puna intr-o lumina buna Rapidul... si nu fara motiv, deoarece cu siguranta a trecut ceva timp de cand nu s-a mai vazut o asemenea atmosfera in tribunele unui stadion romanesc. 



 Si cand spun acest lucru nu vorbesc despre cei 25 000 de suporteri (din pacate doar atatea bilete au fost disponibile), ci de atmosfera creata de acestia - un intreg stadion sa cante si sa isi sustina echipa favorinta. Poate veti spune ca s-au adunat si mai multi spectatori, care au si cantat, dar va inteb daca ati fost la vreun meci la care sa se cante 90 minute, indiferent de joc, indiferent de scor si nu numai "Hai Rapid", ci un intreg repertoriu de cantece.

Ca idee uitati un filmulet cu galeria inainte de inceperea meciului - nu sunt jucatori pe teren:

Galeria Rapidului inainte de inceperea meciului


 Totodata am avut norocul sa gasesc pe YouTube un minicolaj realizat cu cateva momente extraordinare ale galeriei din timpul meciului:

Asta-i Rapidul din Giulesti, Iubeste-l si-ai sa-nnebunesti: Galerie Rapid

 
In ziua meciului imi spunea un coleg, suporter al unei alte echipe, faptul ca nu conteaza galeria, ca nu influenteaza in nici un fel ambitia jucatorilor, dorinta acestora, adversarul, etc. Nu comentez acest lucru, ci vreau sa urmariti reactia jucatorilor in acest filmulet.



"Suntem mereu cu voi,
Suntem mereu cu voi,
Suntem mereu cu voi,
Voi s-aveti incredere in noi !!!"

Ca o scurta descriere a meciului - a fost un meci frumos, intre 2 echipe destul de bine organizate. Rapid a deschis scorul prin Dan Alexa, iar cu 3 minute inainte de finalul primei reprize - cand toata lumea se gandea ca vom intra cu 1-0 la cabine -  PSV a reusit egalarea. In cea de-a 2-a repriza probabil ambele echipe s-ar fi multumit cu un egal, dar nu a fost sa fie - PSV a reusit un gol incredibil cu 2 minute inainte de final (min 88). Ca si galeria jucatorii au fost foarte afectati de acest soc si imediat dupa reluarea jocului PSV a inscris si golul 3 - parca nimeni nu mai alerga pe teren. Chiar daca ne-am dat seama ca totul e pierdut ne-am sustinut in continuare favoritii si le multumim pentru daruire. Speram ca data viitoare sa nu mai avem ghionion!!!

Ollleeee, olllleeeee.....     Multumim Rapidule



In incheiere nu voi ezita sa imi spun si dezamagirile:
  • pacat ca o echipa asa frumoasa si cu asemenea suporteri are o asemenea conducere: care nu a reusit sa se organizeze pentru a organiza un meci, lasand mii de suporteri in afara stadionului. Aici nu vreau sa ii iau in considerare pe cei din provincie, care planuisera sa isi ia bilete de la stadion si evident afland ca nu mai sunt bilete, nu au mai facut deplasarea;
  • rusine primariei si organizatorilor: carora desi li s-a cerut cu o seara inainte bilete, s-a anuntat ca nu pot fi tiparite pana a 2-a zi - ma intreb cat de complex e acest proces; 
  • rusine politiei si inca o data organizatorilor: care permit bisnitarilor ca exact langa stadion sa faca bani pe spatele suporterilor: daca as vrea eu sa vand un bilet probabil m-ar salta imediat politia pentru bisnita, dar pe acesti "..." ce au colaborari cu casele de bilete nu le face nimeni nimic.
Rusine!


PS: trei sfaturi pentru  Razvanel
1. Surdu nu este jucator de valoarea Rapid - ului
2. Roman trebuia schimbat mai repede la meciul cu PSV - e baiat bun dar nu a reusit sa intre in meci
3. Coman nu avea ce cauta in poarta la meciul cu PSV - era evident ca a jucat accidentat si din acest motiv a facut un meci de toata jena. Daca tot l-ati dat afara pe Bornescu macar acordati-le incredere si tinerilor.

Multumesc!











Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu